وزیر عدلیه: خلای قانون در افغانستان وجود ندارد و اساس قوانین قران کریم و حدیث است
شیخ الحدیث مولوی عبدالحکیم شرعی، سرپرست وزارت عدلیه انتقاد تعدادی از کشورها مبنی بر موجودیت خلای قانون در افغانستان را در سخنرانی خویش در مراسم فراغت از دوره کلان و دستاربندی مدرسة العدالة این وزارت بی اساس خواند.
مراسم دستاربندی و فراغت فاضلان از دوره کلان حدیث روز شنبه، ۲۰ رمضان با حضور شیخالحدیث مولوی عبدالحکیم شرعی، سرپرست وزارت عدلیه، مولوی عبدالکریم حیدر، معین مسلکی، مولوی عبدالغنی فایق، معین مالی و اداری و رؤسا مرکزی این وزارت، فارغان دوره کلان و کارمندان وزارت در مقر این وزارت برگزار شد.
در این مراسم، شیخالحدیث مولوی عبدالحکیم شرعی، سرپرست وزارت عدلیه، پیرامون موضوع صحبت نموده و فراغت فاضلان از این دوره را به آنان تبریک گفته و برای آنان آرزوی موفقیتهای بیشتر و خدمت در راه اسلام را نمود. همچنین وی در مراسم مذکور راجع به امام بخاری (رح) و کتاب بخاری شریف صحبت نموده و افزود که در کتاب مذکور تمام احادیثی وجود دارد که برای مسلمانان نصیحت است.
او در این مراسم درباره انتقادات برخی افراد و کشورها مبنی بر این که در افغانستان قانون اساسی وجود ندارد و این خلای قانون را به وجود آورده، گفت که کتاب الله (قران کریم)، حدیث رسول الله و در مسایل اجتهادی فقه حنفی قانون اساسی ما است. او افزود که در ۵ شماره جریده رسمی که اخیراً منتشر شده، قوانین مختلف و فرامین امیرالمومنین حفظه الله تعالی چاپ شده است و در تمامی قوانین منابع آن نیز ذکر شده است.
همچنان در این مراسم، وی بر استرداد زمین های غصب شده تاکید نموده و افزود که در این زمینه قومیت، ملیت و زبان مطرح نیست و قانون بالای همه یکسان تطبیق میشود. وی گفت که یک تعداد اشخاصی که زمینهای امارتی را غصب نموده انده، خود را غاصب نمی پندارند و تطبیق قانون را برای خود بیاحترامی میدانند.
همچنان مولوی رکن الدین، معاون ریاست عمومی قانونگذاری نیز در این مراسم در باره موضوع صحبت نموده و به فاضلان تاکید کرد که با تکمیل این دروه مرتبه بزرگی را به دست آوردهاند، و فعلاً آنها در اصلاح جامعه و از بین بردن فساد موقوف اند.
شیخ الحدیث مولوی عبدالکریم حیدر، معین مسلکی وزارت عدلیه در این مراسم درباره کتاب صحیح البخاری معلومات ارایه کرده و ختم بخاری شریف را انجام داد.
در این دوره حدیث شریف که از طرف ریاست دعوت و ارشاد وزارت عدلیه از ماه شوال سال ۱۴۴۴ آغاز و الی رمضان ۱۴۴۵ ادامه داشت، ۶ تن از فاضلان اشتراک کرده بودند.