70 تن به اتهام قاچاق انسان و قاچاق مهاجران بازداشت شدهاند
قانونپوه فضل احمد معنوی، وزیر عدلیه و رییس کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران گزارش یک سال فعالیتها و دستاوردهای این کمیسیون را در یک نشست خبری ارایه کرد. او گفت که در سال مالی 1399 نهادهای امنیتی عضو کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران، 70 تن را به این اتهام بازداشت کردهاند.
در این کنفرانس که امروز سهشنبه، 14 ثور برگزار شد، معین وزارت کار و امور اجتماعی و دیگر اعضای کمیسیون و کمیته تخنیکی کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران نیز حضور داشتند.
وزیر عدلیه گفت که نهادهای امنیتی عضو کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران در سال مالی 1399 موفق به بازداشت 70 تن به ظن و اتهام قاچاق انسان و قاچاق مهاجران شدهاند. او افزود 9 شبکه از 34 شبکه شناسایی شده قاچاق انسان و قاچاق مهاجران تحت کار اوپراتیفی نهادهای امنیتی قرار دارد.
وی تصریح کرد که لوی سارنوالی پروندههای 50 تن که به ظن و اتهام قاچاق انسان و قاچاق مهاجران بازداشت شدهاند را دریافت کرده و روی آن کار کردهاست. به گفته او، از این میان 5 تن به قاچاق انسان و 45 تن دیگر به قاچاق مهاجران متهم اند که 17 پرونده به ستره محکمه محول شده و بقیه قضایا تحت کار لوی سارنوالی است. همچنین ستره محکمه 8 تن را به اتهام قاچاق انسان و قاچاق مهاجران محاکمه کرده که چهار تن محکوم به حبس متوسط شدهاند و چهار تن دیگر شامل یک زن و سه مرد برائت گرفته اند.
آقای معنوی تصریح کرد که هم اکنون 235 قضیه قاچاق انسان، قاچاق مهاجران و بچهبازی در محاکم ابتداییه، استیناف و ستره محکمه زیر کار است که شامل 158 قضیه قاچاق انسان، 56 قضیه قاچاق مهاجران و 21 قضیه بچهبازی میباشد.
او اضافه کرد که در میان متهمان به قاچاق انسان و قاچاق مهاجران، شماری از منسوبان دولتی نیز شامل اند. یک مقام ارشد وزارت امور داخله، یک مقام سابق ریاست اجراییه حکومت وحدت ملی از مقامهایی اند که به اتهام قاچاق انسان و قاچاق مهاجران مورد تعقیب عدلی قرار گرفته اند.
فضل احمد معنوی، فراهمسازی حمایتهای صحی، روانی، آموزشی و اجتماعی برای 600 تن از قربانیان قاچاق انسان و قاچاق مهاجران و مدغمسازی شماری از آنان با خانوادههای شان را از دیگر فعالیتهای نهادهای عضو کمیسیون و موسسات همکار در سال 1399 خواند. به گفته از 13 هزار و 500 برگشتکننده از کشورهای ایران، پاکستان و کشورهای اروپایی نیز حمایت صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: « آنچه برای همه تکان دهنده است، آفات و آسیبهای ناگوار قاچاق انسان و مهاجرتهای غیر قانونی است. در سال گذشته متاسفانه 75 تن از هموطنان ما که به طور قاچاق وارد کشور ایران شده بودند، فوت کرده و 64 تن دیگر به دلایل مختلف زخمی شدهاند. زخمیان پس از مداوا به افغانستان منتقل شده و به خانوادههای شان مدغم شدند.»
وزیر عدلیه گفت که در این سال، 229 برنامه و جلسه آگاهیدهی برای بیش از 8 هزار تن از شهروندان، کارکنان دولتی و نیروهای دفاعی و امنیتی در راستای مبارزه و جلوگیری از قاچاق انسان و قاچاق مهاجران برگزار شدهاست.
به بیان او، برای 1278 تن از طریق پیامرسانها و تماس تلفنی آگاهی داده شده و بیش از 200 مطلب آگاهیدهی نیز از طریق شبکههای اجتماعی به منظور آگاهسازی مردم از خطرات قاچاق مهاجران منتشر شده است.
فضل احمد معنوی در این نشست همچنین از تصویب پلان عمل ملی مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران به عنوان گام مهم در راستای مبارزه با این پدیده و هماهنگی ادارات در این خصوص یاد کرد و گفت که این پلان مطابق مفاد قانون جدید مبارزه با قاچاق انسان و کود جزای کشور، تهیه شده است.
او قاچاق انسان و قاچاق مهاجران را یک پدیده بین المللی و تهدید جهانی خواند و تاکید کرد که انتظار داریم تا جامعه جهانی در این زمینه با ما همکاری جدی نماید. وی افزود: «یک نگرانی موجود است که نشود خروج نیروهای خارجی فعالیت شبکههای قاچاق انسان را بیشتر بسازد؛ اما ما اطمینان میدهیم که جلو هرگونه فعالیت این شبکهها را میگیریم.»