محکمه اختصاصی بر امارتی بودن بیش از ۱۳ هزار و ۲۷۳ جریب زمین در ولسوالی خواجه عمری غزنی فیصله کرد
محکمه اختصاصی رسیدگی به قضایای زمینهای غصب شده امارتی زون مرکز با بررسی دعوی کمیسیون جلوگیری از غصب زمین با اشخاص بالای سیزده هزار و دوصد و هشتاد و پنج (۱۳۲۸۵) جریب زمین واقع ساحه «چشمه عبدالرب» ولسوالی خواجه عمری ولایت غزنی، سیزده هزار و دوصد و هفتاد و سه اعشاریه سه (۱۳۲۷۳.۳) جریب آن را امارتی و یازده (۱۱) جریب و هفت (۷) بسوه آن را شخصی دانست.
کمیسیون جلوگیری از غصب زمینها پس از بررسی زمین مذکور موضوع را جهت فیصله شرعی و قانونی به محکمه اختصاصی رسیدگی به قضایای زمینهای غصبشده زون مرکز ارسال کرده بود که محکمه مذکور با بررسی دقیق و همه جانبه اسناد، دلایل و شواهد موجود و اخذ فتوی از مفتیان محکمه در این مورد، اکثریت این زمین را امارتی دانست.
محکمه اختصاصی به ساحه زمین تحت دعوی به هدف تطبیق اسناد موجود افراد مدعی مالکیت زمین، هیئت قضایی نیز اعزام کرد اما اسناد مذکور در تمام ساحه قابل تطبیق نبود و حدود آن تفاوت داشت. از جمله مجموع زمین مذکور اسناد رایهشده در مورد سیزده هزار و دوصد و هفتاد و سه اعشاریه سه (۱۳۲۷۳.۳) جریب قابل تطبیق نبود و متباقی اسناد یازده اعشاریه هفت (۱۱.۷) جریب آت تطبیق گردید که بر اساس همین موارد، محکمه فیصله و قرار نهایی خود را صادر کرد.
جلوگیری از غصب زمینهای امارتی و استرداد زمینهای غصب شده یکی از اهداف اساسی امارت اسلامی افغانستان میباشد که کمیسیون جلوگیری از غصب زمینها و استرداد زمینهای غصب شده به همین منظور ایجاد شده است.
این کمیسیون مسوولیت دارد تا زمینهای امارتی (سلطانی)، مرعی عامه و وقفی غصب شده را از نزد غاصبان و زورمندان و ذوالید غیر شرعی استرداد نماید و این روند در تمام ولایات افغانستان به سرعت ادامه دارد.
کمیسیون جلوگیری از غصب زمین در کنار خود چهار محکمه اختصاصی در چهار زون کشور و در هر ولایت یک هیأت تخنیکی تشخیص و تثبیت زمینهای غصب شده را دارد که برای رسیدن به این اهداف کار میکنند.