طی یک‌سال گذشته بیش از ٤٣ هزار جریب زمین و صدها میلیون‌ها افغانی در محاکم به نفع امارت اسلامی فیصله شده‌است

barekzai_admin
شنبه ۱۴۰۴/۷/۱۹ - ۱۱:۲
.

 وزارت عدلیه امارت اسلامی طی سال ١٤٤٦ هجری قمری قضایای مربوط به دارایی‌های عامه و امارتی (بیت‌المال) را در محاکم به نیابت از امارت اسلامی به پیش برده که طی آن ده‌ها هزار جریب زمین، صدها میلیون افغانی و میلیون‌ها دالر به نفع امارت اسلامی فیصله شده است. 

این قضایای توسط ریاست عمومی قضایای امارت وزارت عدلیه به پیش برده شده و با دفاع این اداره از منافع امارت اسلامی در محاکم، حدود ٤٣ هزار و ٣٣٠ جریب زمین، بیش از یک میلیارد و ٣٣٥ میلیون افغانی و نزدیک به ١٣ میلیون دالر توسط محاکم به نفع امارت اسلامی فیصله شده است. 

فیصله محاکم بالای بخشی از این قضایا تطبیق گردیده و دارایی‌های به‌دست آمده بر اساس این فیصله‌ها به خزانه امارت اسلامی تسلیم داده شده است. 

طی سال ١٤٤٦ هجری قمری همچنین فیصله‌های قطعی و نهایی محاکم در مورد ٨٧ باب دکان، ٢ باب آپارتمان، ٣٣ دربند حویلی و ١ باب مارکیت تجارتی تطبیق گردیده و این ملکیت‌های امارتی بهره‌برداری شده است. 

ریاست عمومی قضایای امارت وزارت عدلیه طی مدت مذکور همچنان ملکیت‌های مورد منازعه میان ادارات امارتی را نیز بررسی کرده که در نتیجه آن نزدیک به ٦٣٠ جریب زمین و ١٥٢ باب دکان بر اساس قرارها، به ادارات مربوط آن تسلیم داده شده است. 

وزارت عدلیه متعهد است که در زمینه دفاع از بیت‌المال بیشتر از پیش کار کند و از این طریق از دارایی‌های مذکور حفاظت و حراست صورت گیرد.