فراغت 137 دانش‌آموخته ستاژ تقنینی وزارت عدلیه

waheed
پنجشنبه ۱۳۹۸/۱۲/۱ - ۱۲:۱۹
.

 وزارت عدلیه ج.ا.ا، از فراغت 137 تن از دانش ‌آموخته‌گان دور سوم ستاژ تقنینی این وزارت در کابل، طی مراسم با شکوهی، بزرگ‌داشت نمود.

در این دور ستاژ تقنینی، 137 تن که 48 تن آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند، جذب گردیده بودند. از این میان 65 تن آن‌ها را مشاورین و کارکنان حقوقی وزارت‌ها و ادارات دولتی و 72 تن دیگر آن‌ها را فارغان رشته‌های حقوق و شرعیات، تشکیل می‌داد.

دکتر عبدالبصیر انور، وزیر عدلیه کشور در این مراسم فراغت ستاژران را تبریک گفته و درباره قانون و اهمیت آن در زندگی اجتماعی بشر صحبت نموده. او گفت: «در زندگی اجتماعی بشر، شاید هیچ عاملی به اندازه قانون، نقطۀ وصل، همدیگرپذیری، اعتماد جمعی، احترام متقابل و زمینه‌ساز امنیت، نظم و عدالت، نبوده و امروزه قانون رسالت توسعه و ترقی کشورها را نیز به عهده دارد. »

.

او افزود که ابتکار قانون به دو طریق خلاصه می‌گردد؛ یکی ابتکار طرح قانون توسط قوۀ مقننه و نمایندگان مردم در شورای ملی و دیگر ارایه مسوده طرح‌های قوانین از جانب قوۀ مجریه که در کشور ما نیز موضوع ابتکار تهیه اسناد تقنینی بیشتر در قوه مجریه متمرکز است.

وزیر عدله کشور گفت که وزارت‌ها و ادارات دولتی طرح ابتدایی اکثریت قوانین را تسوید نموده و غرض طی مراحل ارایه می‌دارند. بنابراین وزارت‌ها و ادارات دولتی در سیستم قانونگذاری افغانستان با توجه به تخصص این نهادها در بخش‌های مختلف و به عنوان تسوید کنندگان اسناد تقنینی از مسؤولیت مهمی برخوردار هستند. او گفت: «در حقیقت می‌توان گفت، تحقیق، تسوید و نظرخواهی در مورد اسناد تقنینی از مسؤولیت های ادارات دولتی بوده که بعداً این اسناد تقنینی غرض تدقیق و طی مراحل به وزارت عدلیه ارسال می‌گردند.»

دکتر عبدالبصیر انور گفت که قوانین باید بر مبنای روحیه جمعی و افکار عمومی و در یک رابطۀ نزدیک با اقشار مختلف مردم شکل گرفته و منعکس کنندۀ امیال، توقعات و فرهنگ مردم باشد. قوانین باید بر اصل عدالت و حفظ وحدت ملی استوار بوده و مورد استقبال مردم قرار گیرد. هم چنین قوانین نباید صرف با روحیه جزاء بر شهروندان وضع شود؛ بلکه تسامح و اصلاح نیز به حیث اصول مهم مورد توجه قرار گیرد. او تاکید کرد که مطابق نیازهای این عصر، قوانین باید بر اساس رعایت انکشاف پایدار، رعایت حقوق نسل‌های آینده و حفظ محیط زیست ملی و جهانی وضع گردند.

.

وزیر عدلیه کشور گفت: «با روی کار آمدن حکومت وحدت ملی، این حکومت تلاش نموده تا در عرصه‌های مختلف اصلاحات را به میان آورده و با مشکلات موجود مبارزه نماید. اما باید گفت که اصلاحات و توسعه در هر زمینه‌ای نیازمند اصلاح، بازنگری یا وضع قوانین بوده و این مسأله کار حکومت را در وضع یا ارائه اسناد تقنینی سنگین می‌ساخت. خوشبختانه با همکاری وزارت‌ها و ادارات دولتی و سعی و کوشش شبانه روزی همکاران ما در انستیتوت امور قانونگذاری و تحقیقات علمی - حقوقی وزارت عدلیه صدها سند تقنینی را طی مراحل نموده است و در کنار آن با راه اندازی برنامۀ ستاژ تقنینی برای مشاورین و کارکنان حقوقی وزارت‌ها و ادارات دولتی و تعدادی از فارغان رشته‌های حقوق و شرعیات زمینۀ وضع اسناد تقنینی معیاری و با کیفیت نیز مساعد گردیده است.»

وی اضافه کرد که این برنامه با داشتن نصاب تحصیلی مناسب و استادان با تجربه، دستاوردهای خوبی در قسمت ارتقای سطح دانش تسوید و تدقیق اسناد تقنینی در سطح حکومت داشته که در دراز مدت کیفیت وضع و ارائه اسناد تقنینی را ارتقا می‌بخشد.

.

وزیر عدلیه کشور از فارغان دور سوم ستاژ تقنینی به خصوص مشاورین و کارکنان حقوقی وزارت‌ها و ادارات دولتی خواست که از اندوخته‌های‌شان در این برنامه، در قسمت تسوید، تدقیق و طی مراحل اسناد تقنینی در ادارت مربوطۀ شان نهایت استفاده را نموده و در راستای تسوید طرح اسناد تقنینی با کیفیت و معیاری از هیچ‌گونه سعی و تلاش دریغ نورزند.

وی از همکاری‌های دفتر GIZ که طی دوره‌های گذشته با برنامۀ ستاژ تقنینی وزارت عدلیه همکاری نمودند و هم چنین دفتر UNDP  و دفتر محترم همکاری‌های انکشافی ایتالیا، تشکر و قدردانی نمود.

.

در این مراسم، عبدالقادر عدالتخواه، عضو ستره محکمه ج.ا.ا، دکتر غلام حیدر علامه، معاون لوی سارنوالی و خانم گل جان، رییس پروژه حمایت از حاکمیت قانون دفتر  GIZ، فراغت دور سوم ستاژ تقنینی را تبریک گفته و بر نقش قانون و قانون‌گذار در تأمین عدالت و رفاه اجتماعی، تأکید نمودند.

در ادامه، دو تن از ستاژران به نمایندگی از دیگران صحبت نموده و از برگزارکنندگان این برنامه، ابراز سپاس و قدردانی نمودند. در اخیر برای فارغان ستاژ تقنینی، تصدیق‌نامه توزیع گردید.

ناگفته نماند که وزارت عدلیه در سال 1398 برای اولین بار برای کارکنان مسلکی ادارات حقوق و قضایای دولت، ستاژ حقوقی داخل خدمت را نیز برگزار نمود. در این برنامه به تعداد 27 تن از کارکنان مسلکی ادارات حقوق و قضایای دولت در مرکز تحت آموزش‌های مسلکی قرار گرفته و موفقانه فارغ گردیدند.

 

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۸ - ۱۱:۱۲
Background image

طی یک ماه گذشته ۲۴۴ باب دفاتر رهنمای معاملات و عریضه نویسان مورد نظارت قرار گرفت

هیئت نظارتی ریاست امور رهنمای معاملات و عریضه نویسان ریاست عمومی انسجام وزارت عدلیه، طی یک ماه گذشته۲۴۴باب دفاتر رهنمای معاملات و عریضه نویسان مورد نظارت قرار گرفت و فعالیت‌های آن ها را. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۸ - ۱۱:۳
Background image

نظارت از فعالیت شماری از موتر فروشی‌ها در ولایت نیمروز

 هیئت نظارتی ریاست عدلیه ولایت نیمروز روز سه‌شنبه، ۲۴ جمادی الأولی ۳۶ موترفروشی را در این ولایت نظارت کرد.
هیئت نظارتی طی این نظارت به مسؤولان موترفروشی‌ها تاکید کرد که آنان باید از. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۹/۷ - ۱۴:۵۳
Background image

از تعدادی از متقاضیان جواز فعالیت عریضه نویسی در ولایت ننگرهار امتحان اخذ شد

ریاست عدلیه  ولایت ننگرهار روز سه شنبه، ۲۴ جمادی الأولی برنامه ارزیابی و اخذ امتحان از تعدادی از متقاضیان جواز فعالیت عریضه نویسی را در این ولایت برگزار کرد.

مسؤولان ریاست عدلیه ولایت. . .

BACK TO NEWS