روند کاری آمریت سیستم مدیریت قضایا

سیستم مدیریت قضایای مدنی وتجارتی به منظور ثبت قضایای مدنی وتجارتی، دیتابیس سیستم در وزارت عدلیه ایجاد گردیده است. که بعد از ثبت قضایا دست اندرکاران وکارمندان ادارات عدلی وقضایی می توانند به معلومات قضایای ثبت شده در سیستم دسترسی داشته باشند .

معلومات قضایای مدنی شامل رسیدگی به قضایای مدنی و تجارتی در نهاد های عدلی وقضایی که شامل محاکم و ادارات حقوق وقضایای امارت می شود میباشد.

دسترسی به این معلومات ثبت شده در دیتابیس سیستم مدیریت قضایا در تسریع روند رسیدگی به اینگونه موثر بوده ودر تامین عدالت نقش اساسی را ایفا مینماید .

روند ثبت قضایا:

پروسه ثبت قضایا در دیتابیس سیستم مدیریت قضایای مدنی وتجارتی زمانی شروع  می شود که دوسیه ازجانب ادارات حقوق ویا قضایای امارت ترتیب شده به منظور انفصال شرعی وقانونی به محاکم فرستاده میشود.

به صورت عموم روند ثبت قضایای مدنی وتجارتی در سیستم را میتوان به مراحل ذیل طبقه بندی کرد.

  1. ترتیب دوسیه: زمانی که دوسیه ازجانب ادارات حقوق وقضایای امارت ترتیب میگردد معلومات آن ثبت دیتابیس شده وفورم  پی گیری قضایا در آن درج می گردد.
  2. رسیدگی در محاکم: دوسیه های راجع شده به محاکم بعد از رسیدگی شرعی و قانونی و صدور فیصله و بعد از نهایی شدن احکام محاکم جهت تطبیق به وزارت عدلیه  ارسال شده که در این مورد ریاست حقوق مکلف است تا احکام محاکم را تطبیق نماید .
  3. مرحله نهایی: دوسیه ها بعد از تطبیق احکام نهایی محاکم شکل قطعی به خود گرفته و به عنوان قضایای تطبیقی ثبت سیستم مدیریت قضایا میگردد.

بعد از ثبت معلومات مربوط به قضایای مدنی و تجارتی که وزارت عدلیه مکلفیت احکام محاکم در این مورد دارد معلومات ثبت شده در هر زمان قابل دسترس می باشد .