وزیر عدلیه در ترکیب یک هیأت عالی‌رتبه کشور عازم کشور شاهی هالند شده‌است

waheed
یکشنبه ۱۴۰۰/۲/۱۹ - ۱۲:۸
.

قان‍ون‌پوه فضل‌احمد معنوی وزیر عدلیه کشور در ترکیب هییت عالی رتبه جمهوری اسلامی افغانستان به ریاست محمد حنیف اتمر وزیر خارجه به‌منظور گفتگو با مقامات دادگاه جرایم بین‌المللی و دیدار با مسوولان عالی‌رتبۀ کشور شاهی هالند، به شهر لاهه آن کشور سفر کرده‌است.

در این هیأت آقای ذبیح الله کلیم سرپرست لوی څارنوالی و شماری از اعضای عالی‌رتبه دولتی و کارشناسان نهادهای عدلی و قضایی و امنیتی کشور نیز شامل اند.

هییت جمهوری اسلامی افغانستان در این سفر همچنان گزارش اجراآت خویش را مبتنی بر تعهدات بین‌المللی کشور در برابر اساسنامه رم در مورد تعقیب عدلی و قضایی تمام قضایای مرتبط، به جانب محکمه ارایه نموده‌ و از اراده و برنامهٔ عملی خویش در راستای رسیدگی به جرایم بین‌المللی به ایشان اطمینان بیشتر داده‌است.

در روز دوم این گفتگو، دو طرف روی بحث‌های تخنیکی و همکاری‌های متقابل برای رسیدگی به جـنایات بین‌المللی، جـلوگیری از معافیت و وقـوع جرایم در آینده و کمک در راستای ختم جنگ و کشتار در افغانستان و تأمین آتش‌بس و صلح پایدار، مذاکره و گفتگو نموده‌اند. اعلامیه مشترک از جزییات و نتایج این گفتگوها به‌زودی نشر خواهد شد.

.

دولت ج.ا.ا به‌منظور رسیدگی به جرایمی که پس از شمولیت افغانستان به محکمهٔ جرایم بین‌المللی در کشور رخ داده و به‌هدف جلوگیری از وقوع چنین جنایات در آینده، در جریان گفتگوهای کنونی خواستار کمک و حمایت از څارنوالی محکمهٔ جرایم بین‌المللی گردیده‌است. این درخواست متکی بر اصل استقلال قضایی کشور و مفاد اساسنامهٔ رم صورت گرفته‌است.

دولت ج.ا.ا تلاش دارد تا با تأمین همکاری میان محکمهٔ جرایم بین‌المللی و نهادهای عدلی و قضایی کشور، در رسیدگی به جنایات و جلوگیری از وقوع آن در آینده، روند موجود صلح را تقویت بخشیده و تأمین آتش‌بس فوری و دایمی را حتمی بسازد.

گفتنی است که محکمهٔ جرایم بین‌المللی بر مبنای اساسنامهٔ رم فعالیت نموده و افغانستان از سال ۲۰۰۳ بدین سو عضو این دادگاه می‌باشد. محکمهٔ جزایی بین‌المللی در رسیدگی به جرایم بین‌المللی به‌شمول نسل‌کشی، جنایات ضد بشری، جنایت جنگی و جنایت تجاوز، با استفاده از صلاحیت متمم خویش، به دول عضو کمک می‌نماید. در حالاتی که دولت‌های عضو در رسیدگی به چنین جنایات، اراده و توانایی نداشته باشند، محکمهٔ جزایی بین‌المللی عملاً به تحقیقات و تعقیب عدلی و قضایی مستقیم می‌پردازد.

دادگاه جزایی بین‌المللی متکی بر اصل صلاحیت تکمیلی خویش و بر مبنای درخواست متضررین جنگ و نهادهای مدافع حقوق بشر، شکایاتی را در مورد اتهام ارتکاب جرایم جنگی و جنایات ضد بشری در افغانستان در جریان جنگ تحمیلی سال‌های گذشته، جمع‌آوری نموده و خواستار تحقیقات عملی و مستقیم در این زمینه می‌باشد.

 

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۰/۵/۲۱ - ۱۵:۱۷
Background image

وزیر عدلیه: حمایت و دفاع از نظام وجیبه ملی همه ما به ویژه جوانان است

قانون‌پوه فضل احمد معنوی، وزیر عدلیه کشور کنفرانس ملی جوانان اشتراک و سخنرانی کرد. او با شعار «هرجوان یک سرباز» تاکید کرد که در این شرایط دفاع از نظام وجیبه ملی، شرعی و اخلاقی همه ما. . .

چهارشنبه ۱۴۰۰/۵/۲۰ - ۱۷:۲۹
Background image

برگزاری نشستی پیرامون چگونگی رسیدگی به قضایای غصب زمین و املاک دولتی در وزارت عدلیه

وزارت عدلیه نشستی را پیرامون چگونگی رسیدگی به قضایای غصب زمین و املاک دولتی، در مقر این وزارت، برگزار کرد.

در این نشست که امروز چهارشنبه، 20 اسد برگزار شد، قانونپوه فضل احمد معنوی،. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۵/۱۹ - ۱۵:۴۷
Background image

وزیر عدلیه: جنگ و نا امنی سبب شده که در مبارزه با قاچاق انسان پیشرفت چشم‌گیری نداشته باشیم

وزارت عدلیه نشست کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران را با محوریت گزارش اخیر وزارت خارجه امریکا از وضعیت مبارزه با قاچاق انسان و قاچاق مهاجران در افغانستان برگزار کرد و. . .

BACK TO NEWS